WordPress.org https://nl-be.wordpress.org Sat, 28 Mar 2020 08:24:13 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.6-alpha-48856 Uitgesteld. Derde WordCamp Antwerp aangekondigd! https://nl-be.wordpress.org/2019/11/20/derde-wordcamp-antwerp-aangekondigd/ https://nl-be.wordpress.org/2019/11/20/derde-wordcamp-antwerp-aangekondigd/#respond Wed, 20 Nov 2019 10:06:00 +0000 https://nl-be.wordpress.org/?p=490

Met heel veel plezier mag ik in naam van de volledige organisatie onze 3de WordCamp in Antwerpen aankondigen. De site staat live! De derde WordCamp in Antwerpen gaat door op vrijdag 27 maart, zaterdag 28 maart en zondag 29 maart 2020. Je leest er alles over op onze site:

Update: door de huidige corona tijden is dit evenement uitgesteld.

]]>
https://nl-be.wordpress.org/2019/11/20/derde-wordcamp-antwerp-aangekondigd/feed/ 0
WordCamp 2020 in Belgium – Call For Organisers https://nl-be.wordpress.org/2019/08/12/wordcamp-2020-in-belgium-call-for-organisers/ https://nl-be.wordpress.org/2019/08/12/wordcamp-2020-in-belgium-call-for-organisers/#respond Mon, 12 Aug 2019 05:44:33 +0000 https://nl-be.wordpress.org/?p=482 A few days ago we published our Call For Organisers on WPBelgium.be. It makes sense to link it here as well. If you are interested in co-organising the third WordCamp in Belgium, visit our blogpost and sign up :-).
]]>
https://nl-be.wordpress.org/2019/08/12/wordcamp-2020-in-belgium-call-for-organisers/feed/ 0
Waar kan ik terecht met mijn WordPress vragen? https://nl-be.wordpress.org/2019/05/18/waar-kan-ik-terecht-met-mijn-wordpress-vragen/ https://nl-be.wordpress.org/2019/05/18/waar-kan-ik-terecht-met-mijn-wordpress-vragen/#respond Sat, 18 May 2019 07:34:12 +0000 https://nl-be.wordpress.org/?p=468 Als je van WordPress gebruik maakt dan kan het gebeuren dat je met een vraag, een probleem, een uitdaging of net iets anders zit. Maar waar krijg je nu ondersteuning? Waar kan jij terecht? We geven je in dit artikel enkele mogelijkheden.

WordPress Forums

Er zijn WordPress forums. Zowel een internationale (Engelstalige) die je kunt vinden op https://wordpress.org/support/ maar ook voor een specifieke taal zijn er forums. Voor de Nederlandse gebruikers hebben we daarvoor https://nl.wordpress.org/support/. Dit forum is onderverdeeld in verschillend subfora dus kijk even waar je het best je vraag achterlaat.

Heb je overigens problemen met een plugin of thema dan is het handiger om een bericht na te laten op hun desbetreffende forum. Die worden vaak in de gaten gehouden door de ontwikkelaars van de plugin of het thema. Je ziet er ook de vragen van de anderen dus zoek even of je vraag nog niet eerder is gesteld vooraleer je een nieuw topic aanmaakt.

WordPress Handbooks

Het documentatie team van WordPress probeert alle aspecten van WordPress in handleidingen, zogenaamde ‘handbooks‘ uit te schrijven. Deze handboeken zijn nooit ‘af’ want WordPress is steeds in ontwikkeling, de documentatie moet dus ook altijd bijgehouden worden. Lees er hier meer over.

Codex en Helphub

Al jarenlang is de Codex een referentiepunt over hoe je gebruik maakt van WordPress functies, hooks, filters, actions enzovoort. Deze is een beetje gedateerd en HelpHub, de opvolger, komt er aan. Het documentatie team is al een tijdje bezig met de opvolger te ontwikkelen en documenteren maar dit is een tijdrovende klus. Momenteel staat deze nog op wp-helphub.com.

Meetups & WordCamps

We schreven al eerder over wat een WordPress meetup en een WordCamp zijn. Kort samengevat zijn dit offline evenementen waarbij WordPress gebruikers samenkomen om kennis te delen a.d.h.v. presentaties of workshops en waarbij je dus ook anderen leert kennen met dezelfde interesses.

]]>
https://nl-be.wordpress.org/2019/05/18/waar-kan-ik-terecht-met-mijn-wordpress-vragen/feed/ 0
Een woordje over WordCamps https://nl-be.wordpress.org/2019/01/29/een-woordje-over-wordcamps/ https://nl-be.wordpress.org/2019/01/29/een-woordje-over-wordcamps/#comments Tue, 29 Jan 2019 19:30:26 +0000 https://nl-be.wordpress.org/?p=411 Wat is een WordCamp?

WordCamps zijn informele, community-georganiseerde evenementen die worden georganiseerd door WordPress-gebruikers net zoals jij. Iedereen, van nieuwe gebruikers tot core-developers, neemt deel, deelt ideeën en kennis en leert elkaar kennen. Iedereen is welkom.

Op een WordCamp kan je terecht voor presentaties en soms ook workshops, gespreid over 1 of  2 dagen. Het onderwerp van de presentaties is zeer divers en breed, gaande van ontwikkeling, design, inspiratie en business talks. In de meeste gevallen heeft een WordCamp ook een aparte Contributor Day.

Wat is een Contributor Day?

Een contributor dag is een dag die voor, of na, de echte WordCamp dag(en) plaatsvindt. Het is een dag waarbij de community samenkomt om te werken aan het opensource project WordPress. Schrik zeker niet, je hoeft geen programmeur te zijn om bij te kunnen dragen aan WordPress. Het maakt ook niet uit of je al ervaring hebt of niet, we hebben ook jou er graag bij. Een Contributor Day is voor iedereen toegankelijk.

WordPress Community

De term ‘community’ komt vaak voor, maar wat houdt dat nu precies in? De community is de groep van vrijwilligers die meehelpen aan het WordPress project of deelnemen aan WordPress evenementen.

Zo’n WordPress evenement kan dus een WordCamp of een lokale meetup zijn. De WordPress community is hartverwarmend en nodigt iedereen van harte uit.

WordCamp Central

De centrale website waar alle WordCamps worden aangekondigd, inclusief een map en de links naar de respectievelijke websites is https://central.wordcamp.org.

Wie gaat er naar een WordCamp?

Iedereen die al in contact kwam of interesse heeft in WordPress en alles die daarbij komt kijken. Op een WordCamp zijn niet alle presentaties of workshops enkel over het WordPress platform, maar ook business, internet marketing, ontwikkeling en veel andere topics komen aan bod. Het is dus zeker informatief voor iedereen.

Deins dus zeker niet terug omdat je denkt dat je moet kunnen programmeren om een WordCamp bij te wonen, in tegendeel. Er zijn marketeers, bloggers, HR mensen, hostingpartijen, …

Waarom deelnemen?

Kennis opdoen én uiteraard ook kennis delen. Gelijkgezinden tegemoet komen, je netwerk uitbreiden en echte vrienden maken. Je komt er misschien wel een nieuwe collega of je nieuwe werkgever tegen, het kan allemaal!

]]>
https://nl-be.wordpress.org/2019/01/29/een-woordje-over-wordcamps/feed/ 1
Introductie: Hoe kan je bijdragen aan WordPress? https://nl-be.wordpress.org/2018/12/19/introductie-hoe-kan-je-bijdragen-aan-wordpress/ https://nl-be.wordpress.org/2018/12/19/introductie-hoe-kan-je-bijdragen-aan-wordpress/#respond Wed, 19 Dec 2018 10:47:57 +0000 https://nl-be.wordpress.org/?p=396 Zonder de bijdrage van duizenden vrijwilligers zou WordPress nooit geworden zijn wat het nu is: ‘s werelds meest gebruikte beheersysteem voor websites.
Bijdragen aan WordPress is makkelijker dan je denkt.

In dit artikel lees je wat je kan doen en waar je kan starten.

Verschillende overkoepelende teams

Op make.wordpress.org vind je een overzicht van alle teams die aan WordPress bijdragen.
Het bekendste team is ‘Core’: zij werken aan de software. Maar er bestaan ook teams waarbij je helemaal geen programmeerkennis moet hebben om bij te dragen: bv documentatie, vertalingen, WordPress.tv, enz.
Iedereen kan dus meewerken aan WordPress.

De communicatie per team gebeurd momenteel via 2 kanalen:
– via wordpress.org: elk team heeft zijn eigen subsite (bv documentatie: https://make.wordpress.org/docs/)
– Via Slack: elk team heeft zijn eigen chatkanaal. Via Slack gebeurt de meeste interactie en ontvang je meestal het snelste antwoord op al jouw vragen betreffende ‘bijdragen aan WordPress’.
Meer info over WordPress op Slack. (https://wpbelgium.be/slack/)


De meeste teams hebben ook een wekelijkse meeting via Slack.
Deze meetings zijn voor iedereen toegankelijk en vrijblijvend.
Sluit je zeker eens aan bij een bepaalde meeting om mee te kijken en/of te participeren.

Waarom zou je bijdragen aan WordPress?

Bijdragen aan WordPress levert jou nieuwe kennis op én je helpt meteen anderen. Je leert ook nieuwe mensen kennen en maakt deel uit de WordPress Community.

Hoeveel kan ik bijdragen aan WordPress?

Dat beslis je volledig zelf.
Binnen WordPress bestaat het concept: Five for the future.
Dit concept bepaalt dat het geweldig zou zijn als iedereen 5% van z’n tijd doneert aan WordPress. Per persoon komt dit bijvoorbeeld neer op 2 uurtjes per week.
Elke bijdrage aan WordPress is fantastisch, hoe groot of klein ook.
Voel je niet verplicht maar weet dat zelfs 1 uurtje per week een grote impact kan hebben op langere termijn.

Engels als voertaal, maar ook lokale Nederlandstalige teams!

In de overkoepelende teams wordt hoofdzakelijk ‘Engels’ gesproken.
Maar er bestaan ook lokale Nederlandstalige teams die op zoek zijn naar hulp.

Vertalingen

WordPress is vertaald naar Nederlands (België) en Nederlands.
Respectievelijk: nl_be en nl.
Beide teams zijn steeds op zoek naar vrijwilligers om WordPress, plugins en themes te vertalen van Engels naar Nederlands.
NL-BE: https://translate.wordpress.org/locale/nl-be

NL: https://translate.wordpress.org/locale/nl

Community

Via dit team kan je bijdragen aan WordCamps en Meetups.
Meetups zijn avond-bijeenkomsten waarbij WordPress enthousiastelingen samenkomen én babbelen/bijleren over WordPress.

WordCamps zijn conferenties over WordPress.
De meeste WordCamps hebben een aparte Contributor Day waarbij elk bijdrage-team vertegenwoordigd is.

Waar te starten met bijdragen?

Aarzel nooit om vragen te stellen! Dat is belangrijk om te weten.
Je zal zien: de WordPress Community is een fijne bende mensen die elkaar willen helpen.
Als je niet weet waar te starten met bijdragen; contacteer de Belgische WordPress Community op Slack:  https://wpbelgium.be/slack.

Bedankt voor jouw interesse om WordPress beter te maken.
We hopen dat je goesting hebt gekregen om bij te dragen.

Alleszins, je bent van harte welkom!

]]>
https://nl-be.wordpress.org/2018/12/19/introductie-hoe-kan-je-bijdragen-aan-wordpress/feed/ 0